2013

Nytt år igen! 2014. Jag tror att det kommer blir ett riktigt bra år överlag.

För att upprätthålla traditionen med det sega bloggandet så har det inte blivit någon blogg förräns nu, plus att jag har jobbat mycket det senaste. Men nu kör vi, sammanfattning och reflektion av 2013! Tror den blir lite kortare än tidigare år eftersom…. ja, åren blir kortare…

Januari
19:e – Träffade Eric och Karlsson (Kristoffer dvs., Eric heter tekniskt sett också Karlsson…) från gymnasiet, första gången vi tre träffades tillsammans sedan gymnasiet.

Februari
Mestadels programmering, lite snack med folk på Drivhuset, och lite jobb på Trinax.

Mars
9:e – Herr Karfunkel fyllde år. Gav honom Happy Cubes i födelsedagspresent! Mycket lyckat. Fanns ju tillräckligt med kuber för samtliga som var med på kalaset, så mycket kubande blev det.
I övriga mars var det en del jobb.

I slutet av Mars och början av April var jag i Taizé över påsk, även om det bara var i fem dagar. Och det var här det hela började… På Påskdagen (tror jag att det var) satt vi fyra-fem svenskar på en ganska central plats i Taizé och blåste såpbubblor. “United Bubbles In Christ” kallade vi oss :) Med oss hade vi också en polsk tjej som hette Ola (ja, faktiskt). Och såklart sade man “Hola, Ola!” (den hade hon aldrig hört förr… nejdå… inte alls…). Och sedan dess iaf så har åtminstone jag och Johanna varit bubbelfanatiker.

April
4:e – Köpte såpbubblor! :)
9:e – Gjorde en del ärenden på stan och satt på Kungstorget en halvtimme och blåste såpbubblor, mitt på ljusa dan.
28:e – Dansens dag återigen. Same procedure as last year :) Hjälpte Anna på Torp Köpcentrum.

Juni

Student i Uddevalla var det och jag, min bror och Kristian var nere och kastade godis och blåste såpbubblor på studenter. Var iaf en student som blåste tillbaka! Träffade på en del Taizé-Tanumsfolk också, så som Holger och Hjalmar, och de nybakade studenterna Nicolina, Matilda, Johanna E och Sara.

På självaste nationaldagens firades Herr Karfunkels examen i hans fars stuga i Dalsland. Helt FANTASTISK trädgård! Med en liten damm med grodor, och en Tipi mitt inne i skogen! Astufft. Träffade också på hans Tonganska vänner. Mycket trevliga alla tre. Träffade också på några andra av hans släktingar.

Träffade också på lite Karlsson då och då under sommaren, när han inte var i Frankrike… (tycker det är mitt jobb att vara i Frankrike!)

Under övriga sommaren var det mest programmering, och ett besök som man fick. Och Uddevallakalaset! Var och lyssnade på Arvingarna med Becka, Anna och Mattias. Och fick även höra några lokalbegåvningar som var riktigt bra! Och en kväll under kalaset träffade jag på Holger och några av hans vänner, och såpbubblor tyckte de om :)

Augusti
Åt mat med Karlsson och de två Karfunklarna (dvs. Simon och hans fru Andrea). Första gången som Karlsson och Andrea träffades.

Och så bar det av till ytterligare en Taizé-resa :) Träffade på många underbara människor där som vanligt, väldigt kul att träffa den tyske Stefan igen (hade ingen aning om att han skulle dit då), träffade på honom mycket under veckan, och även en tysk tjej vid namn Leonie, och en del svenska fröken Drake. Under en av veckorna kände jag också väldigt mycket igen en svensk grupp från Växjö. Trevligt att se dem igen, kommer förhoppningsvis känna igen dem bättre till nästa gång.

Andra Taizé-veckan var jag med i gruppen “Ny Solidaritet”, som under veckan förberrede en workshop som vi hade på lördagen. Mycket mycket lyckad blev den!

Lite svenskar från Uddevallatrakten var också där under min andra vecka. Inte så mycket man träffade på dem under veckan, men ändå trevligt att ha dem där.

September
14:e – Party hos Anna som bjöd på Såpbubblor!! Tema Disney och jag var utklädd till Benjamin Syrsa, vilket drog många blickar när man promenerade från Kampenhof till Anna kan jag tala om! En utekväll också där man insåg att Sissi och hennes syster är vansinnigt lika. Och att folk tycker om att låna ens hatt när man har en sådan på sig :)
15:e – Kyrkoval, och jag var bestämt en FISK! (Fristående Liberaler i Svenska Kyrkan)

Oktober
19:e – Plugg med Nikolina på Biblioteket som återigen kämpar med en mattetenta!

Oktober/November
Åkte till Göteborg med Kristian, för att fira Tejps födelsedag. Under en biltur insåg Tejpbit, Etrisa, och jag att Göteborg är en stad fullt av enkelriktat. (Tejpbit och Etrisa är mina kusiner för övrigt, eller André och Johan som man också kan kalla dem…)

November-December
Började bli aktiv på en utav det gigantiska StackExchange imperiets sidor vid namn CodeReview. En sida för programmerare att lägga upp egen skriven fungerande kod som man vill få kommentarer på. Är en av de som är mest aktiva där, vilket tydligt syns på hur mycket “reputation” jag fått på ett halvår. http://codereview.stackexchange.com/users?tab=Reputation&filter=all (tilläggas bör dock att “apan” – ja, han kallas för “The Monkey” – som typ har dubbelt så mycket som mig började bli aktiv ungefär samtidigt som mig).

December
1:e – Ett nytt kyrkoår inleddes. Jag och ett gäng äldre damer var med i Gudstjänstgruppen. Ett nådens år, eller som Margaretha (90+) sade: Ett kärlekens år. Har sedan dess börjat bli lite mer aktiv kyrkobesökare (från att inte har varit där på flera år till att börja vara där 1-2 gånger i månaden…)
4:e – Gbg, hälsade på på Chalmers, träffade Tejps pluggrupp, framför allt Kuxe och Pippin. (Alla har smeknamn där nere, finns inga riktiga namn mer än i “@author” fältet på Java-dokumentationen). Skrev officiellt IQ test för Mensa, som jag fick 125 IQ på. Högre än 95% av befolkningen. Krävs dock 131+ för att gå med i Mensa. Men man kan göra ett test en gång till, så man får en andra chans. Kanske senare i år….

Och vid slutet på året, STRASBOURG!!! <3 <3 <3
Kunde året sluta bättre? Nej, jag tror inte det.

Nya människor som jag träffat
Massa Taizé-folk. Men icke minst Signe, Rebecca, Tilda och Hampus som jag umgicks mycket med i Strasbourg. Och Leonie ifrån Taizé i Augusti.

Gamla människor
Karlsson, Karfunkel, Eric. Och Taizé-bubblisen Johanna som man också träffade mycket i Strasbourg.

Nya Facebook-vänner
Tonvis! Mestadels från Taizé.

De bästa minnena
– United Bubbles In Christ på Påsk!
– Att sjunga Taizé-sången “Laudate omnes gentes” (Sjung lovsång alla länder) i EU-parlamentet. Finns det NÅGON bättre plats att sjunga den på?

Det kommande året:
2014 har “redan” inletts med en hel del jobb, även om det är lugnare nu, även om jag ska jobba imorrn…. Men enligt det tyska horoskop som Signe läste för oss på vägen hem från Strasbourg så kommer början och mitten på året handla mycket om jobb och karriär, medans om horoskopet stämmer så är det i slutet på året som jag träffar kärleken…. kanske i November? :)

2014 here we are 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *